Monthly Archives: May 2011

Xhihadizmi nuk arriti asnjë nga objektivat e tij

Olivier Roy, Le Nouvel Observateur, 5 maj Le Nouvel Observateur: A do ta ndikojë vdekja e Bin Ladenit islamin politik në botë? Olivier Roy: Bin Laden nuk ka lidhje me islamin politik, shembull i goditur i të cilit do të … Continue reading

Posted in Intervista, Përkthime, Religjion, Të përzgjedhura nga shtypi botëror | Tagged , , , | 1 Comment

Bota pas Bin Ladenit

Jean Daniel,  Le Nouvel Observateur, 5 maj 2011 Ata fanatikë që mbollën terrorin në Marakesh, nuk mund as ta mendonin se vetëm dy ditë pas krimit të tyre të shëmtuar, frymëzuesi i tyre suprem, Osama Bin Laden, do të ishte … Continue reading

Posted in Përkthime, Religjion, Të përzgjedhura nga shtypi botëror | Tagged , | Leave a comment

Raporti i OSBE: Post-Election Interim Report 10 – 18 May 2011

INTRODUCTION On 10 May, the OSCE/ODIHR Election Observation Mission (EOM), together with a delegation from the Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe, issued a Statement of Preliminary Findings and Conclusions, reflecting their observations through election … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

“Kombi” si një konstruksion ambivalent: disa përkufizime mbi “Kombin”

nga Homi K. Bhabha Marrë nga “Introduction: narrating the nation” nga Homi K. Bhabha, në Nation and Narration, ed. Homi K. Bhabha (New York: Routledge and Keegan Paul, 1990) përzgjedhur nga Randy Bass, Profesor i asocuar i Anglishtes, Georgetown University] … Continue reading

Posted in Nacionalizmi, Përkthime | Tagged , , | Leave a comment

Kur gjeopolitika e Ankarasë bëhet në kafenetë e (ish) Bllokut

“Nëse njerëzit e përcaktojnë një situatë si të vërtetë, pasojat prej saj janë të vërteta.” W.I.Thomas dhe D.S.Thomas, The Child in America Shkrimin e tij në gazetën Shqip të datës 26 Nëntor te titulluar “Turqia dhe iluzioni ballkanas i aleancës” … Continue reading

Posted in Parody Science, Të përzgjedhura nga shtypi shqiptar | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Mevludi shkencor i Nënë Terezës

Dikur mbaj mend të kem lexuar një shkrim të Fatos Lubonjës mbi debilizimin e njeriut shqiptar. Ndërsa vetë jam e mendimit se kemi të bëjmë më shumë me dukurinë e servilizimit të njeriut shqiptar, që ndryshe do të përkthehej në … Continue reading

Posted in Nacional-Katolicizmi, Nacional-Komunizmi, Parody Science, Të përzgjedhura nga shtypi shqiptar | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment