Author Archives: Nacionalizmi dhe demonë të tjerë

Kur gjeopolitika e Ankarasë bëhet në kafenetë e (ish) Bllokut

“Nëse njerëzit e përcaktojnë një situatë si të vërtetë, pasojat prej saj janë të vërteta.” W.I.Thomas dhe D.S.Thomas, The Child in America Shkrimin e tij në gazetën Shqip të datës 26 Nëntor te titulluar “Turqia dhe iluzioni ballkanas i aleancës” … Continue reading

Posted in Parody Science, Të përzgjedhura nga shtypi shqiptar | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Mevludi shkencor i Nënë Terezës

Dikur mbaj mend të kem lexuar një shkrim të Fatos Lubonjës mbi debilizimin e njeriut shqiptar. Ndërsa vetë jam e mendimit se kemi të bëjmë më shumë me dukurinë e servilizimit të njeriut shqiptar, që ndryshe do të përkthehej në … Continue reading

Posted in Nacional-Katolicizmi, Nacional-Komunizmi, Parody Science, Të përzgjedhura nga shtypi shqiptar | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Mbi Nacional-Komunizmin

Filozofi dhe antropologu francez Louis Dumont, në librin e tij “Ese mbi individualizmin” është përpjekur të sqarojë dallimin mes nacionalizmit qytetar dhe atij etnik duke analizuar idetë e Herderit nën dritën e ideologjisë moderne të individualizmit (Dumont 1997). Sipas tij, … Continue reading

Posted in Nacional-Komunizmi | Leave a comment